Okulumuz Hakkında

İstiklal Mahallesi Şehit Abdulkadir Caddesi 51600 AltunhisarNİĞDE
 Fotoğrafı

VİZYON

Öğrenciler, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar öz disiplini ve benlik saygısı gelişen, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar.

MİSYON

Çocuklara kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamlar hazırlayarak, onların plan oluşturma, izleme, uygulama, tamamlama ve yorum yaparak kendilerini ifade etme ve öz disiplin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan: Çocukların bilgi edinmede oyun, gözlem ve duygularını kullanarak hem kendilerini ve birbirlerini tanımaya hem de dünyanın nasıl işlendiğini anlamaya teşvik eden, Çocuğun öğrenmede etkin, seçici ve karar verici öğretmenin ise daha pasif, teşvik edici, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir görev üstlenmesini sağlayan, Çocuğun ev yaşantısı ile okul yaşantısını birleştirmesine ve çocuk aile ikilisinin birlikte öğrenmesine katkıda bulunan, Toplumun özelliklerine uygun ancak evrensel özellikleri de göz ardı etmeyen, Çalışanların ve velilerin bu okulda olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu bir eğitim-öğretim ortamı sunmaktır.

Öğretmen

Lojman Bilgisi

ADSL (1 Mbit)

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz Altunhisar ilçe Merkezindedir.Okulun il merkezine uzaklığı 36 km´dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Altunhisar Niğde iline bağlı 3000 nüfuslu küçük bir ilçedir.İlçe halkı çoğunlukla tarım ile uğraşmaktadır.İlçe dışarıya çok göç vermiştir.Ancak ilçede tarımın gelişmesi son yıllarda nüfusun az da olsa artmasına sebep olmuştur.

LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi